TAG Heuer Carrera Heuer 02

TAG Heuer Carrera Heuer 02 с дебют на Baselworld 2018

TAG Heuer Carrera Heuer 02Новият TAG Heuer Carrera Heuer 02 беше представен преди Baselworld 2018. Той съчетава познатия изглед с важни нововъведения. Сред тях е и нов за колекцията механизъм.

Новият механизъм на TAG Heuer Carrera Heuer 02

Да започнем с размера. TAG Heuer Carrera Heuer 02 има каса с диаметър 43mm. Ще има и 45mm версия с GMT функция, за която TAG Heuer намекват в пресинформацията си. Heuer-02, досега използваше наложеният Autavia. Новата версия, обаче, залага на отдавна збаравения CH80, който за пръв път се появява в колекцията Carrera.

Тирето

Скоро ще стигнем до важната част. Но нека първо обърнем внимание на един детайл. Изгежда, тирето от Heuer-01 и Heuer-02 е изчезнало. Дори Heuer-01 се е превърнал в Heuer 01 на сайта на TAG Heuer. По важното е, че Heuer 02 е произведен изцяло от компанията, както касата, така и механизма. Този автоматичен хронограф има вертикален съединител. Това, разбира се, Ви прави по-специален и значим в обществото. Ако часовникът Ви има вертикален съединител, всички се отнасят различно с Вас. Часовникарят Ви Ви прегръща винаги, когато го посетите, сервитьорите пазят най-добрите места за вас. Слънцето винаги грее и т. н.

Вертикалният съединител

Шегата настрана, вертикалният съединител на TAG Heuer Carrera Heuer 02 не е способен на чак такива чудеса. За съжаление. Това, което в действителност прави вертикалният съединител се грижи за стартиране на хронографа без приплъзване. При хоризонтални съединител две хоризонтално подравнени зъбни колела влизат в във взаимодействие, при което едното се върти, а другото не. В случая на вертикалния съединител два диска се притискат един в друг. Синхронизирането на колело, което се върти с неподвижно зъбно колело не е идеално за поне едно от колелата. Освен това, целият механизъм се задвижва рязко. Често можете да видите хронографи, чиито скундни стрелки подскачат назад или напред при включване на хронограф с хоризонтален съединител. Компактният вертикален съединител, макар и по-труден за производство,  осигурява плавно действие.

72 часа енергиен резерв

TAG Heuer Carrera Heuer 02 има енергиен резерв за 75 часа работа. Heuer 02 има впечатляващо малко компоненти – едва 168. За сравнение Grand Seiko SBGC001 има 416.

Външен вид

TAG Heuer Carrera Heuer 02 има допълнителни циферблати на позициите 3-6-9. 43 милиметровата каса е в основата на модулната конструкция на TAG Heuer. Лъговете и средата на касата са независими компоненти, което позволява подмяна и различни комбинации на елементи. Пример за това е часовникът, направен частично от злато, с черна стоманена верижка, черен керамичен безел и лъгове от 18k розово злато. Всеки TAG Heuer Carrera Heuer 02 има 100m водоустойчивост.

Вашият коментар