Seiko Presage Blue Enamel Limited Edition – лимитирана версия със син емайл, вдъхновена от луната

Seiko Presage Blue Enamel Limited EditionSeiko Presage Blue Enamel Limited Edition: SPB069

Новият Seiko Presage Blue Enamel е вдъхновен от нощното небе. Той изразява и страстта на Япония към луната. Той съчетава опита на Seiko в производството на механични часовници и японските занаятчийски умения в областта на емайлирането. За пръв път тя е изразена в циферблат в дълбок син цвят. Златният полумесец на края на секундната стрелка обикаля грациозно циферблата, както луната пътува по нощното небе.

Япония и луната * специална връзка, изразена от Seiko Presage Blue Enamel Limited Edition

От незапомнени времена, Япония е запленена от луната. По време на периода Хейан (794-1185), благоговението на нацията пред луната намира израз в създаване на специална церемония. По време на нея японските благородници се събират на открито. Това се случва при пълнолуние. Благородниците рецитират поезия, която възхвалява красотата на пълната луна. Акцентът е върху отражението ѝ във водата на езера, реки и морето. Тези „Цукими“ церемонии често са акомпанирани от музика, традиционни храни и саке, японско оризово вино. Тази традиция все още е жива и популярна в Япония.

Дизайнът на Seiko Presage Blue Enamel Limited Edition

Наследството на Seiko и любовта на Япония към дизайна са изразени в дизайна. Формата на маркерите за часовете в вдъхновена от първия джобен часовник на Seiko, „Time Keeper„, произведен през 1895. Оформения като полумесец край на секундната стрелка е с покритие от златен прах. Това ѝ дава специална текстура, която напомня повърхността на луната. Формата на полумесеца присъства и на гърба на касата, с вградено сапфирено стъкло. Тя е нанесена чрез отлагане на пари. Каишката от крокодилска кожа е в дълбок син цвят, който да пасне на този на циферблата и  има деликатен блясък, който дискретно отразява светлината, точно като циферблата. Съчетанието на всички тези елементи създава часовник с класическо излъчване. В него има и топлина и човешко усещане, които привличат ръката. Той ви кара да го вземете в ръка, да го разгледате отблизо и да му се отдадете.

Механизмът – Caliber 6R15

Спецификации

  • Каса от неръждаема стомана, емайлиран циферблат
  • Сапфирено стъкло с двойна извивка и антирефлексно покритие
  • Прозрачен капак на гърба на касата
  • Диаметър 40,5mm, дебелина 12.4mm
  • Водоустойчивост: 10 bar
  • Магнитно екраниране: 4,800 A/m
  • Каишка от крокодилска кожа със закопчалка с бутон за откопчаване
  • Приблизителна цена за Европа 1150 евро

Ограничен тираж 1500 броя.

Вашият коментар