Rolex Submariner Ref. 5513 на Стийв Маккуин - 01

Rolex Submariner Ref 5513 на Стийв Маккуин на търг

Rolex Submariner Ref 5513 на Стийв МаккуинRolex Submariner Ref 5513 на Стийв Маккуин ще бъде продаден на търг от Phillips. Той със сигурност е купен и вероятно е носен от актьора.

Rolex Submariner Ref 5513 на Стийв Маккуин – поредният часовник на знаменитост излиза на аукцион

След миналогодишната епична продажба на Paul Newman Rolex Daytona, който доведе до треска в търсенето на Daytona, Phillips обявиха, че продават друг култов Rolex. Това е Submariner с референтен номер 5513. Този часовник е купен от Стийв Маккуин през 60-те години на миналия век. Той е подарен на каскадьора му, Loren Janes, в края на 70-те. Маккуйн и Джейнс започват да работя заедно през 1958. Те си сътрудничат в повече от 10 филма, сред които са Bullitt, The Getaway, и The Thomas Crown Affair. На гърба на касата на часовника е гравирано: LOREN, THE BEST DAMN STUNTMAN IN THE WORLD. STEVE. (Лорън, най-добрият проклет каскадьор на света. Стийв.)

Историята на Rolex Submariner Ref 5513

Часовникът остава с Janes и оцелява през огненото бедствие Sand Fire, което поглъща части оъ=т Лос Анджелес през 2016. Разрушени са 18 къщи, между които и тази на Janes. Часовникът е смятан за изгубен, но изглежда е открит от жената и дъщерята на Janes в пепелта. 5513 е изпратен в Rolex за обслужване и е реставриран. Не е ясно каква точно работа е извършена по него при сервизирането. Информацията е, че касата е реставрирана, а циферблатът е сменен. Този Sub е купен от семействот от холивудски колекционер, брокерът на недвижими имоти в Beverly Hills Michael Eisenberg (който преследваше и Daytona-та на Пол Нюман). Той е предал часовника на Phillips за аукциона през октомври в Ню Йорк. Предварителната оценка е между $300,000 и $600,000. С него има писмо, което потвърждава автентичността му от семейството на Janes и писмо от Rolex, което потвърждава, че е купен от Маккуйн и обслужен от Rolex.

Уловката

Да е купен от Стийв Маккуин и да е носен от Стийв Маккуин са различни неща. Важно е че този часовник е изключително подобен на друг часовник на актьора, продаден през 2009. Това донякъде се дължи на факта, че първоначално този часовник вероятно е имал циферблат 5513, който сега е сменен с 5512, което прави нещата още по-объркани. Големият въпрос е дали циферблатът е сменен, докато часовникът е бил собственост на McQueen (малко вероятно) или на Janes (което е възможно).

Вашият коментар