IWC Portugieser Yacht Club Chronograph “Summer Edition”

IWC представиха Portugieser Yacht Club Chronograph “Summer Edition” заедно с колекция нови текстилни каишки.

Лятото е тук и с него и топлото време. И дъжда, очевидно. Но теоретично ни предтоят разходки до плажа и следобеди в открито море. IWC осъзнават това и представих „лятно издание“ на Portugieser Yacht Club Chronograph със закачка към топлия сезон. Това е последното допълнение на серията. Част от нея е и Ocean Racer, часовник, посветен на Volvo Ocean Race, вълнуващо платноходно състезание около света.  Моделите от тази година имат по-всекидневен вид и ще паснат чудесно на риза с къси ръкави и широки къси панталони. Докато кротко си плавате по атлантическото крайбрежие, например.

Външният вид на IWC Portugieser Yacht Club Chronograph

Дълбокото синьо на циферблата красиво контрастира с червената секундна стрелка и още няколко червени акцента. Усещането определено намеква за мореплаване. За това допринася и синята гумена каишка. Допълнителният циферблат на 12 часа е брояча за часове и минути на хронографа. Малкият циферблат на шест часа засича секундите и има хак функция. Това уникално разположение на хронографа се дължина уникалния механизъм, собствено производство на IWC, 89361.

Допълнителна скала по периметъра на циферблата помага за прецизно отчитане на времето. Арабски номера допълват естетиката на циферблата. Касата е от неръждаема стомана, с диаметър 43.5mm и дебелина 14.2mm. Короната има интегрирана защита. Водоустойчвостта е 60 m. Това, разбира се, прави часовникът неподходящ за гмуркане, но така или иначе идеята му е да  бъде в близост до водата, а не под нея като дайвърите. Оригиналните каси на Portugieser Yacht Club Chronograph, например на Ocean Racer, бяха по-големи с диаметър 45.4mm. Сферичното сапфирено стъкло с двойно антирефлексно покритие защитава циферблата. Капакът на касата също е от сапфирено стъкло и показва изящния механизъм на IWC с гравиран ротор.

Механизмът на IWC Portugieser Yacht Club Chronograph

В сърцето на хронографът е калибър 89361 на IWC . Той показва измерените часове и минути на циферблата на 12 часа (co-axial). Има и прозорче за датата на 3 часа. Честотата е 28800 вибрации в секунда (4Hz). Енергийният резерв на този автоматичен часовник е 68 часа. Той има 38 камъка и можете да откриете в много модели на компанията.

Текстилни каишки

Заедно с новия часовник компанията представи сезонни текстилни каишки, които се предлагат не само за Summer Edition Chronograph. Цветовите комбинации от светло синьо или светло сиво могат да добавят лятно усещане и към други модели на компанията. Те се предлагат за Portugieser Chronograph, Portofino Chronograph и Portofino Automatic. Има и варианти за Pilot’s Watch Mark XVIII и Pilot’s Watch Chronograph.

Вашият коментар