Профилактика на Piaget cal 9P2

Профилактика на Piaget cal 9P2

Тук можете да видите профилактика на още един часовник с ултартънък механизъм. Става дума за Piaget cal 9P2.

Историята на Piaget cal 9P

Между 1943 и 1988, Piaget е семейна компания, която създава луксозни часовници в малки серии. Компанията в тази епоха няма записи или отчети, защото няма и акционери. Тя е изцяло под контрола на собственика. Касите са солидни, без прозрачни капаци и никой не обръща внимание на механизмите, дори да са красиви, като този, чиято профилактика искам да ви покажа днес.

В 1945, Gérald Piaget става председател и управител на бизнеса и пътува неспирно, за да наложи марката Piaget пред обществеността. Valentin Piaget става пълномощен директор и се занимава с техническото развитие и производството в манифактурата. Заедно те създават наследството и технологията на Piaget. Те са в основата и на славата на компанията с ултратънките механизми. Те чупят поредица световни рекорди. Механизмът Piaget 9P има размер 20.5mm x 2.00mm и е представен през 1957, когато е един от най-тънките механизми с ръчно навиване.  Честотата му е 19,800 A/h. Изграден е от 89 компонента.

Piaget cal 9P2

Piaget cal 9P2 е усъвършенствана версия на 9P. Размерът на 9P2 е 20.5mm x 2.15mm. Честотата също е 19,800 A/h. Компонентите му са по-малко, 86. Допълнителните 0.15mm дебелина са достатъчни, за да направят този механизъм по-устойчив. Оригиналният 9P по това време вече е удивявал хората с учудващата си устойчивост за толкова тънък механизъм.

Механизмът 9P е проектиран през 1956 и излиза на пазара през 1957. Той намира мястото си както в дамски, така и в мъжки часовници. По късно той е заменен от Piaget cal 9P2. Неговият живот е забележително дълъг – през 90-те години се появяват специални издания на часовници, базирани на тези механизми. Огромната част от тях използват Piaget cal 9P2, първата версия на механизма е изключително рядка.

Ето как протече профилактиката на Piaget cal 9P2

Даваме две години писмена гаранция за всяка профилактика, извършена от нас.

Погрижете се за часовника си сега.

Вашият коментар