Платинен Patek Philippe Ref 2526

Цената на платинен Patek Philippe Ref 2526 с подпис от Tiffany е $642 500

Платинен Patek Philippe Ref 2526 беше продаден на търг от Heritage Auctions. Това е първото появяване на пазара на платинения часовник, подписан от култовата бижутерска къща Tiffany.  Часовникът е в безупречно състояние, с платинена верижка. Той е една от най-забележителните находки на пазара за последните няколко години. Това стана твърде очевидно, когато чукчето падна и часовникът бе продаден. Оказа се, че имаме работа с най скъпия Ref 2526 на всички времена.

Patek Philippe Ref 2526 беше купен за $642 500

Едно от интересните неща, свързани с часовника е, че беше продаден през Heritage Auctions. Тази платформа съчетава онлайн търг с такъв на живо. Часовникът беше достъпен и беше възможно да се наддава за повече от месец. Интересно е, че началната цена беше $300 000, и сделката на косъм не се случи при цена от $350 000. След това нещата рязко се ускориха в разгорещено наддаване между интернет и човек на телефона. Изглежда наддаването беше между двама желаещи.

Платинен Patek Philippe Ref 2526Впечатляваща комбинация от стил и материали в Patek Philippe Ref 2526

Часовникът наистина впечатлява и заслужава респектиращата си цена. Съчетанието от скъпоценния метал, верижката и пищния емайлиран циферблат с щампата на Tiffany e наистина хипнотизиращ. Те допълват великолепно този изключително елегантен часовник. Престижът на Patek Philippe също има роля, която далеч не е за подценяване.

Вторият най-скъп 2526

В случай, че се чудите, следващия по цена 2526, продаден публично, от Christies, е този. Той също е уникален екземпляр и също изглежда невероятно. Има каса и верижка от бяло злато, черен лакиран циферблат и диамантни индекси. Цената му през май 2013 достигна CHF 339,750 в търг на Christie. Цена от същия порядък достигна подобен часовник, продаден от Sotheby през декември 2017 за $325,000. Този имаше каса и верижка от бяло злато, сребърен циферблат с щампа на Serpico y Laino. Индексите са комбинация от диаманти и чертички.

Ако случайно сте намерили Patek Philippe Ref 2526 или друг интересен часовник в мазето или на тавана, ние ще го купим на справедлива цена. Вижте детайли за изкупуването на часовници тук.

Вашият коментар