Omega Seamaster Professional Diver 300M

Omega Seamaster Professional Diver 300M

Omega Seamaster Professional Diver 300MOmega Seamaster Professional Diver 300m – от 1993 този часовник е в сърцето на колекцията спортни часовници на марката. Той се появява във филма Златното око, за Джеймс Бонд през 1995. Това е един от най-култовите модели на култовата швейцарска марка с изключително богата история. Наскоро компанията представи обновена версия на Omega Seamaster Diver 300.  Тя има керамичен безел, керамичен циферблат с нов дизайн, нов размер на касата от 42mm. Механизмът е Master Chronometer C0-Axial 8800.

Увеличен размер на касата и хай-енд механизъм

Най-очевидното нововъведение е, че колекцията Seamaster Diver 300m има увеличен размер на касата от 40 на 42 mm. Това отразява модерните тенденции по отношение на размера на часовниците. Omega са решили да инсталират в новия Seamaster механизъм сертифициран от Швейцарския институт по метрология METAS. Това е Master Chronometer 8800 с 35 камъка.

 

Керамичен циферблат

Ставаме свидетели на завръщане на мотива с вълни върху керамичния циферблат. Сега той е лазерно гравиран и със сигурност ще бъде харесан от много заклети фенове на серията. Аз определено го намирам за красив. Предлага се в синьо, черно и „PVD хром„. Новият циферблат е дискретно обновен, датата е в позицията на шест часа. Добавен и нов текст, който съответства на механизма, който е собствено производство на Omega. Очевидно, обаче, наследствеността на циферблата е същата, каквато винаги е била. Тя отразява отдадеността на Omega към стила, който устоява на времето и претърпява само минимални промени на дизайна.

Клапан за изпускане на хелия

Клапанът за изпускане на хелият на Seamaster Diver 300m е в позицията на 10 часа. Той се различава леко от този при други модели. Профилът му наподобява конус и може да работи под вода. Отново в стила на Omega, новата колекция Seamaster Diver 300m включва 14 версии Шест са в неръждаема стомана, осем в комбинация от стомана и злато.

Характеристики на Omega Seamaster Professional Diver 300M

Ширина на касата: 42mm
Материал на касата: неръждаема стомана/неръждаема стомана и злато
Стъкло: сапфирен кристал
Механизъм: Omega Master Chronometer 8800
Честота: 25 200bph 
Енергиен резерв: 55 часа
Каишка/верижка: метална верижка или гумена каишка в синьо или черно

Вашият коментар