Omega Seamaster 300 Malachite

Omega Seamaster 300 Malachite и Lapis Lazuli

Omega Seamaster 300 Malachite

Omega Seamaster 300 Malachite и Omega Seamaster 300 Lapis Lazuli са базирани, очевидно, на Seamaster 300. Те имат каси съответно от злато и платина (на снимките). Циферблатът на първия е от малахит, а на втория – от лапис лазули. Основните характеристики и размери са същите като при Seamaster 300. Каса с диаметър 41mm, височина 14.65mm, разбира се, водоустойчивост от 300m.

Omega Seamaster 300 Malachite и Lapis Lazuli – благородни материали

Основните промени в тези два нови модела са в използваните материали. Касата се предлага (по избор) от платина или 18K бяло злато. Вариантите за циферблата са в малахит (зелен) или лапис лазули (син). Тези материали видимо добиват популярност, ако се съди по часовниците, представени на SIHH 2018. тези скъпоценни камъни са изключително трудни за обработка, но предизвикват интерес, особено в купувачите на луксозни часовници. Инстинктивно бих казал, че версията със син циферблат и платина ме привлича повече естетически, но… Комбинацията на малахита със златото изглежда наистина великолепно.

Механизмът в Omega Seamaster 300 Malachite и Lapis Lazuli

Изключителното внимание към детайла се пренася и върху механизма Master Co-Axial Calibre 8913. В него са използвани златни елементи, черни винтчета и Geneva линии. Calibre 8913 е автоматичен механизъм с 60 часа енергиен резерв. Честотата му е 25200 bph, устойчивост на магнитно поле до 15000 гауса и хак функция. Стрелките са 18k бяло или жълто злато, в зависимост от избрания материал за касата.

Стилът на Omega Seamaster 300 Malachite и Lapis Lazuli

Дори оригиналният Seamaster 300 е най-официалният дайвър часовник на Omega. За това помагат полираните повърхности и малкият диаметър на касата. Не се съмнявам, че доста хора ще използват Seamaster 300 и за по-официални поводи. Особено, ако е съчетан с кожена каишка. Версиите, за които четете сега, отиват още една стъпка в тази посока. Скъпоценните материали им придават стил и класа, без да се натрапват. И двата циферблата изглеждат фантастично в съчетание с дизайна на този часовник. Дълбоките им цветове придават индивидуалност и усещане за ексклузивност.

Очаква се да излязат на пазара през октомври тази година. Цената е около $35,000 за малахитен циферблат и 18k злато. Може да достигне до $69,100 за лапис лазули в съчетание с платина.

Вашият коментар