Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze

Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze

Muhle-Glashutte Yacht-Timer BronzeВ лимитирана серия от едва 500 броя Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze ни демонстрира как цветът може да разкрие характера на часовника. Цветът е син. Можете да го откриете на синият циферблат, синята текстилна каишка и синият безел на бронзовата каса. Асоциацията с океанските дълбини безбрежният им син цвят е очевидна.

Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze – функционалност и естетика

Последното специално издание на Nautische Instrumente Mühle-Glashütte не е просто красив предмет. Касата на този специален часовник е с диаметър 44mm. Тя е направена от алуминиев бронз. Тази сплав е устойчива на корозивното действие на сладката и солената вода. Затова се използва за винтове в корабостроенето. Друга характеристика на този вид бронз е, че с времето се покрива с характерна патина. Тя, от своя страна, го пасивира и  предпазва от въздействията на околната среда. Патината до голяма степен зависи от начина, по който е носен часовника. Така с времето всеки Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze ше се превърне в уникален и неповторим часовник.

Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze

Устойчивост и технология

Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze водоустойчив до 30 бара (300m) със солидна корона с винт за допълнителна странична защита. Характеристиките на стъклото му са впечатляващи. Той използва 2,5mm дебел сапфирен кристал с антирелефлексно покритие. Допълнително за устойчивостта му се грижи покритие, устойчиво на надраскване, чупене и с ниско ниво на отблясъци, което помага и за лесното разпознаване. Синият циферблат съдържа някои от сполучливите елементи на Mühle-Glashütte’s S.A.R. Rescue-Timer. Такива са големите стрелки и индекси от луминисцентен материал. Той е нанесен и на триъгълниците за ориентация. С него можете да намерите пътя си във времето и пространството във всяка буря.

Характеристики на Muhle-Glashutte Yacht-Timer Bronze

Механизъм: SW 200-1, автоматичен. Това е версията на Mühle със собствен ротор и характерен финиш на повърхностите. Функция за бърза корекция на датата.
Енергиен резерв: 38 часа
Каса: бронзова, с двупосочен безел
Стъкло:
Куполовидно, 2,5mm сапфир
Гръб: неръждаема стомана с прозрачен панел.
Водоустойчивост: 300m
Циферблат: син, със стрелки и маркери със Super LumiNova
Каишка: синя, текстилна

Цената е 2950 американски долара

Вашият коментар