Longines LA GRANDE CLASSIQUE - 01

Longines La Grande Classique

Longines LA GRANDE CLASSIQUE - 01Циферблатът на тази серия часовници Longines La Grande Classique залага на дълбокото синьо на океана. Тази колекция на компанията от Сен-Имиер предлага различни размери, два типа каишки и три типа маркери за часовете. Няма как изборът между тях да е лесен.

Историята и Longines La Grande Classique

През 1982, Longines показват Agassiz. Този часовник носи името на основателя на компанията, Auguste Agassiz (1810-1877), който отваря своето часовникарско ателие в района Jura Bernois 150 години по-рано. За сто и шестдесетата годишнина, десет години по-късно, изящната каса, деликатните лъгове и стилът, неподвластен на времето на Agassiz вдъхновяват нов модел, който залага на същите характеристики – Longines La Grande Classique и ги съчетава със семпло, но красноречиво име. Елегантният му силует, лишен от всякакви декоративни елементи му позволява да преминава през времето без да изглежда остарял. Неслучайно той е постоянна част от продуктовия каталог на компанията.

Синият циферблат

След много версии с циферблати в светли цветове (бяло, сребро, шампански) и традиционни материали и техники (guilloché, мат, седеф), La Grande Classique се сдобиха с модерен, по-тъмен цвят – синьо. Той е великолепно подчертан от преливащия ефект. Тоналността на циферблата става дори по-привлекателна, когато е съчетана с блясъка на 12-те диаманта, които са една от възможностите за маркери за часа. Можете да изберете класическо решение за циферблата с дълги, бели римски цифри. Друг вариат е по-дискретната версия със сребърни маркери за часовете.

Longines LA GRANDE CLASSIQUE - 01Вариациите

Както обикновено, стратегията на Longines е да предлага много варианти, а не ограничен избор. Така La Grande Classique, в тази синя версия, се предлага в няколко вариации. Стоманената каса има версии с четири различни размера. Първите два са за деликатни китки (24 или 29 mm) а другите два са по-скоро унисекс (36 или 37 mm). Безелът може да бъде украсен с 36 или 44 диаманта с брилянтно изрязване. Двете правоъгълни стрелки, които показват часа и минутите могат да бъдат задвижвани по избор от кварцов или автоматичен механизъм (калибър L591.2, базиран на ETA  и  с 40 часа енергиен резерв).

Черешката на тортата? La Grande Classique може да се съчетае с каишка от алигаторска кожа, с цвят, подхождащ на циферблата. Или да заложите на стоманени звена за още по-класически изглед.

Цената е от 950 CHF до 3210 CHF

Вашият коментар