Ръчен часовник с механични птици – Jaquet Droz Tropical Bird Repeater

Ръчен часовник с механична птица - Jaquet Droz Tropical Bird Repeater - 02Новият Jaquet Droz Tropical Bird Repeater пренася занаятчийството на ново ниво. Той почита години традиция в създаването на специални часовници с птици и превръща великолепните пъстроцветни колибрита в посланици на лукса и стила. Той съчетава занаятчийски техники, включително създаването на птиците и разнообразни техники за декорация на циферблата.

Jaquet Droz Tropical Bird Repeater – часовник с птици – автоматони

Пойната птица е универсален познат и обичан образ. Тя е вдъхновила много произведения на изкуството през вековете. Появявала се е на часовници, музикални кутии и други механизми. Jaquet Droz пренасят сагата на пеещата птица върху ръчните часовници в продължение на много години. Техните изпипани като скулптури образи на птици работят като автоматони на циферблатите на музикалните часовници на компанията. Те придават и изключителна привлекателност на творенията на компанията.

Златни компоненти

Компонентите на часовника са ръчно изработени от злато и ръчно гравирани. Стрелките на всеки часовник са поставени индивидуално на циферблата. Четиридесет и осем милиметровият корпус от 18k 5N розово злато 47mm 18k 5N разкрива пищният тропически рай на циферблата. Екзотичната растителност, райските птици и дори водопадите целят да създадат асоцияция с радините на Еден. Вграденият черен циферблат от оникс със стрелкиот розово злато се е заел с тривиалното показванена времето. Общо часовникт-автоматон предлага седем различни анимации, които възпроизвеждат четири различни сценария. Крилцата на колибрито бият 40 пъти в секунда, а трите водни кончета с крилца, покрити със Super Luminova също са впечатляващи.

Механизъм Jaquet Droz RMA89

Под капака, новият Jaquet Droz RMA89 задвижва всичко. В него са използвани 86 скъпоценни камъка, тих регулатор и резерв за 60 часа работа. Занаятчиите на Jaquet Droz са гравирали целия корпус на часовника. Те са поставили сапфирен капак, за да можете да се насладите на прекрасно финишираният механизъм. Тиражът е изключително ограничен – ще бъдат произведени само осем Jaquet Droz Tropical Bird Repeater. Всеки от тях ще е уникален. Цената им все още е неизвестна. Каишката му е зелена, от алигаторска кожа, със закопчалка от бяло злато.

Вашият коментар