IWC PILOT’S часовници с лакирани циферблати

IWC PILOT’S часовници с лакирани циферблати

IWC PILOT’S часовници с лакирани циферблатиIWC Schaffhausen представи три нови часовника от серията IWC PILOT’S на Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) в Женева като част от юбилейната си колекция, посветена на 150-ата годишнина на компанията.

Новите допълнения към IWC PILOT’S имат дизайна на колекцията Jubilee

Това се разпознава лесно, благодарение на характерните им циферблати, произведени чрез сложни техники за лакиране, в син или бял цвят.

Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “150 Years”

Това е единственият модел от колекцията, който има годишен календар. Производството е ограничено до 100 часовника. Касата е от неръждаема стомана, циферблатът е син и лакиран, стрелките са покрити с родий. (Ref. IW502708)

Годишният календар показва месеца в американски формат, дата и ден от седмицата в три отделнипрозорчета. Той изисква сверяване само веднъж годишно, в края на февруари. Pellaton навиването на произведеният от IWC механизъм 52850 има устойчиви на износване керамични компоненти и генерира енергиен запас за седем дни. Механизмът се вижда през капака на касата, който е от сапфирено стъкло.

Big Pilot’s Watch Big Date Edition “150 Years”

(Ref. 5105) е първият Big Pilot’s Watch от IWC с циферблат за датата, който включва големи цифри под триъгълен индекс в позицията на 12 часа. Предлагат се два модела в лимитирани серии, всяка от 100 часовника.

  • Стоманена каса, син лакиран циферблат, стрелки с покритие от родий (Ref. IW510503)
  • Стоманена каса, бял лакиран циферблат с лак (Ref. IW510504)

Часовникът използва произведеният от IWC механизъм 59235. Той е базиран на calibre 59210, който е сръчно навиване и енергиен резерв до осем дни. Дизайнерите са добавили към него циферблат за датата с. Тя се визуализира с два диска за датата. Единият съдържа десетките, а другият единиците. Индикаторът за оставащата енергия е поставен на опаката страна, за да може да се избегне претрупването на циферблата. То е една от характеристикте на IWC Pilot’s Watches. С тази цел, рамката от меко желязо е оборудвана с прозорец без това да компрометира екранирането срещу магнитно поле.

IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “150 Years”

Този часовник (Ref. IW377725), е издание на популярния хронограф на IWC, посветено на годишнината на компанията. Серията е от 1000 часовника. Той е от неръждаема стомана, бял циферблат с лаково покритие.

Вашият коментар