Онлайн инструмент за персонализиране на IWC Chronograph - 01

Онлайн инструмент за персонализиране на Ingenieur Chronograph от IWC

IWC, марката, собственост на Richemont обяви, че представя онлайн инструмент за персонализация. Той позволява на клиентите да създадат собствена версия на Ingenieur Chronograph и след това да ги поръчат директно. Това събитие се случва по-малко от година след като компанията представи последната версия на сайта си за САЩ. Тя има и електронен магазин.

Ingenieur ChronographЗа момента инструментът е ограничен до един модел – Ingenieur Chronograph

Въпреки това, моите очаквания са, че IWC ще продължат да развиват идеята и в бъдеще. Със сигурност това е само началото.

Избирате компоненти, за да създадете личния си часовник

И така, какво можете да правите с новия инструмент? Достатъчно е да се логнете в платформата за електронна търговия на IWC. Вместо да избирате сред предварително конфигурирани модели на Ingenieur Chronograph можете да създадете своя собствен. Можете да избирате метала, от който е направена касата, цвета на циферблата, стрелките и каишката. След това можете да добавите надпис, който да бъде гравиран на капака на касата. Всичи часовници използват произведеният от IWC механизъм Caliber 69375. Както можете да имете от снимките тук, часовникът се визуализира в реално време. Така можете да видите творението си и да си играете с него, докато получите точно това, което искате. Създаването на часовника ви ще отнеме 12 седмици.

Ingenieur ChronographПерсонализация и традиции

Персонализацията обикновено не е окуражавана от традиционните швейцарски производители. Когато си говорим за луксозни стоки, обаче, персонализацията може да е ключова. Класически примери са костюмите, ушити по поръчка и обувките, направени специално за Вас. TAG Heuer и Zenith официално се съюзиха с Bamford Watch Department през миналата година и предлагат персонализирани часовници. Малката и нова компания Ochs und Junior предлага персонализация онлайн от много време насам. Персонализацията може би е добър начин компаниите да впечатлят клиентите си и в областта на часовниците. В немалко области тя вече се е доказала или предстои да се докаже. Времето ще покаже.

 

Вашият коментар