Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique с “Grand Feu” емайлиран циферблат - 01

Нов часовник Breguet Tourbillon Extra-Plat Automatique с “Grand Feu” емайлиран циферблат

Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique с “Grand Feu” емайлиран циферблат - 01

Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique с “Grand Feu” емайлиран циферблат

Новият Breguet Tourbillon Extra-Plat Automatique с “Grand Feu” емайлиран циферблат беше представен преди BaselWorld 2018

Първият турбильон е патентован на 26-и юни 1801 от часовникарят Abraham Louis Breguet. Турбильонът е complication, който е особено полезен за джобните часовници от епохата. Конструкцията на турбильона служи за компенсиране влиянието на земното притегляне върху точността, чрез постоянна промяна на позицията на баланса, дори когато часовника е в покой

Breguet Tourbillon Extra-Plat Automatique reference 5367

Компанията представи своя нов класически турбильон Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique reference 5367. Той има емайлиран “Grand Feu” циферблат. Това е първият часовник от Grandes Complication с такъв циферблат и според компанията е очакван дълго време от клиентите ѝ. Преди пет години компанията представи подобен часовник с референтен номер 5367. Новият Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique, освен, че има “Grand Feu” циферблат, няма индикатор за енергийния резерв в позицията на 9 часа за разлика от модела от 2013 с референтен номер 5377. Емайлираният циферблат и липсата на този индикатор правят новият Tourbillon Extra-Plat много по-лесен за разчитане. В случая минималистичният подход води до по-добра ергономия. Сините Breguet стрелки изпъкват на фона на белия емайл на циферблата. Нецентрираният пръстен от арабски цифри също придава индивидуалност.

Впечатляващо тънък

Breguet Tourbillon Extra-Plat Automatique reference 5367 има височина едва 7.45mm. Диаметърът на часовника е 42mm. Изключително тънката каса  е възможна само благодарение на изключително тънкия механизъм. Неговата дебелина е едва 3mm. Това е изключително трудно постижимо и рядко срещано за турбильон, особено на часовник с автоматичен механизъм. Механизмът, Caliber 581 е с красив финиш и ротор, изработен от платина. Той има енергиен резерв за 80 часа работа, на базата на патентована технология на Breguet. Часовникът ще се предлага във версии в розово злато и платина.

Breguet Tourbillon Extra-Plat Automatique reference 5367

Цената за момента е неизвестна. Breguet Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367BR (в розово злато) и 5367PT (от платина) ще бъдат официално представени през март тази година на BaselWorld 2018.

 

Вашият коментар