Breguet Marine 5517

Breguet Marine 5517

Breguet Marine 5517Breguet Marine 5517 има нов изглед за 2018. Това все още е водоустойчив, спортен луксозен часовник, който е шансът на Breguet да се измъкне от рутината. Разбира се, в рутината няма нищо лошо. Нито в прекрасните, часовници на фирмата с guilloché циферблати, повлияни от джобните часовници. Сега, обаче, Breguet Marine 5517 има и версия от модерен материал – титан. Това може би ще помогне на собствениците му да се отнесат към него така, както заслужава – като към спортен часовник.

Breguet Marine 5517 – спортен часовник в гамата на Breguet

Има три версии на Breguet Marine 5517. Налице са опции от бяло и розово злато. Третата версия е най-спортна – от титан. Златните версии са с красиви сини циферблати. На тях има ръчно изработен guilloché мотив с вълнички. Версията от титан е със сив циферблат с текстура. Всеки от часовниците използва автоматичен механизъм 777A, произведен от Breguet. Можете да му се насладите през прозрачния капак на касата.

Историята зад Breguet Marine 5517

Компанията има внушителна история във връзка с отчитането на времето в контекста на мореплаването. A.L. Breguet’s са официалните доставчици на часовници на Френския кралски флот през цялото му съществуване. От тази гледна точка, компанията има пълно право да предложи часовник, базиран на тази богата история. Ръчният Marine не успява да комуникира тази традиция толкова добре, колкото някои от джобните модели на компанията. Мнението ми, обаче, е че дизайнът му, и особено мотивът с морски вълни на златни модели, е изключително сполучлив.

Характеристики на Breguet Marine 5517

Референтен номер: 5517
Диаметър на касата: 40mm
Дебелина на касата: 11.50mm
Материал на касата: бяло злато, розово злато, титан
Цвят на циферблата: сребърен, сив или син
Осветеност: фосфоресциращ материал на стрелките и маркерите
Водоустойчивост: 100m
Верижка/каишка: синя гума или черна алигаторска кожа

 Механизмът

Caliber: Breguet 777A
Функции: час, минути, секунди, дата
Енергиен запас: 55 часа
Навиване: Автоматично
Честота: 4 Hz (28,800 vph)
Камъни: 26

Цена: $18,800 (титан), $28,700 (розово или бяло злато)

Вашият коментар