Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Blancpain Villeret Quantième Complet GMTBlancpain Villeret Quantième Complet GMT предлага пълен календар и GMT компликация. Тази версия за Baselworld 2018 реинтерпретира класиката. Към нея са добавени патентованите коректори, разположени на лъговете.

Изторията зад Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

От началото на 80-те на ХХ в. часовниците на Blancpain с пълен календар и фаза на луната са запазена марка на производителя. Те имат характерния дизайн на Blancpain. Той който показва деня от седмицата и месеца в прозорчета. Датата има допълнителна синя извита стрелка, позиционирана във вътрешен пръстен. Прозорчето за фазата на луната е в позицията на шест часа. Това оформление отдавна се е превърнало в класика. Добавянето на GMT функция превръща часовника във висша компликация. Индикациите за календара са свързани с показването на местно време, показвано от основните стрелки. Местното време се указва от стрелка с червен връх.

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT – класика и иноваци

Тази комбинация от компликации в колекцията Villeret включва в нея иновации, които са разработени след представянето на оригиналната версия на Quantième Complet GMT. Механизмът, произведен от компанията, сега включва силициева балансираща пружина. Тя има изключителни антимагнетични свойства и прави отчитането на времето по-точно. Настройването на календара и ндикаторите за фазата на луната става с върха на пръст, а не със стандартните инструменти. Това е възможно с помощта на ексклузивните коректори, вградени в лъговете. Допълнително предимство на тези коректори е, че те позволяват страните на касата да са напълно гладки, без вдлъбнатини за коректорите, които често се наблюдават при други часовници с подобни функции. Бързата настройка на местното време със стъпка един час става с помощта на короната.

Версии

Предлагат се две версии на новия Quantième Complet GMT. Едната версия е в розово златао с опален циферблат и маркери с римски цифри от розово злато. Втората версия е в неръждаема стомана с бял циферблат и римски цифри от бяло злато. Касите и на двата часовника са 40mm с традиционният за Villeret безел на две нива. Предлагат се с каишки от алигаторска кожа или метални верижки.

Вашият коментар