Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date 70s

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date 70s e нов часовник в лимитирана серия. Той има всички предимства на дайвъра, съчетани с ретро стил, който ще ви върне назад във времето.

Стилът на седемдесетте в Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date 70s

След дебюта си през 1965, три години след появата на Fifty Fathoms, стилът на Bathyscaphe еволюира неспирно. 70-те години на миналия век се асоциират със свобода и динамична естетика. Този творчески период съчетава лекота и изтънченост. Цветовете са вдъхновени от попкултурата, свободомислието доминира. Това усещане  е уловено перфектно от Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date 70s. Правоъгълните маркери за часовете се редуват със заоблени арабски цифри. На позицията на 3 часа са раположени датата и деня. Вероятно най-впечатляващият елемент е цвета на циферблата. Цветът му е сив, по-светъл в центъра и по-тъмен към периферията, за да изпъкнат маркерите там. Той има стоманена каса с диаметър 43-mm и водоустойчивост 300m.

Историята зад Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date 70s

През 70-те Blancpain развиват линията си модели Bathyscaphe и предлагат нови часовници с нова естетика. Тези модели имат посребрен пръстен на циферблата и арабски цифри, които се редуват с правоъгълни отметки на всеки 5 минути. Часовникът, за който пишем днес, очевидно е вдъхновен от този уникален подход. Касата с матов финиш е оборудвана с еднопосочен въртящ се безел, който има керамична вложка. Индексите на него са запълнени с Liquidmetal®.

Механизмът

Стилът е ретро, но механизмът, който задвижва този часовник, е много модерен. Той е собствено производство на  Blancpain, автоматичен е и има енергиен резерв за около 5 дни автономна работа. Той е базиран на калибър 1315 от 2007. Модифицираният автоматичен 1315 DD има честта от 4Hz (28,000vph). Модерният, машинно финиширан механизъм има силиконов баланс, за да е по-устойчив на магнитно поле и може да му се насладите през прозрачния гръб от сапфирено стъкло.

Този часовник е произведен в лимитирана серия от 500 броя. Предлага се с четири различни каишки – кожа с ефект на износване, стомана, ветроходно платно или NATO.

Цената е 11 880 EUR

Вашият коментар