Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph

Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph

Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph е наистина уникално предложение в света на часовниците. Ситуацията е следната: ако си купите Ford GT, можете да си поръчате и персонализиран часовник, който да върви в комплект с него. Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph е Autodromo е създаден в тясно сътрудничество с екипа на Ford, за да е сигурно, че духът на колата е уловен правилно.

Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph – вдъхновен от дизайна на автомобила

Часовникът има 43мм каса от съчетание от стомана и керамика. Механизмът е с хронограф, La Joux-Perret. Усещането е футуристично. Дизайнът на циферблата напомня дигиталнте екрани в GT. За да постигнат този ефект, Autodromo използват циферблат със структура на пчелна пита с повърхностен слой от сапфир. Стрелките също са сапфирени, което създава прозрачен ефект. Други отпратки към суперколата се намират в короната, която е миниатюризирана версия на въртящият се селектор в кокпита. Бутоните са моделирани по образец на перата за превключване на предавките на колата, а касата намеква за предния сплитер на GT.

Мисията на Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph

Очевидно е, че този хронограф е доста специален. Както и автомобилът, на който е базиран. И оригиналният GT40, в чиято история няма да навлизам, но ще намекна, че включва не една победа над най-бляскавата марка в автомобилната индустрия. Ferrari. Оригиналната кола е резултата на закачка между Енцо Ферари и Хенри Форд II. Това поставя пред Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph изключително тежка задача – да запази усещането за кола, която е базирана на един от най-славните автомобили в историята на автомобилните състезания.

Резултатът

Тук нещата стават субективни. Моето усещане е, че часовникът улавя духа на суперколата и някак успява да е футуристичен и ретро едновременно. Без това да намеква за неувереност и липса на оригиналност. Така, че, ако така или иначе сте поръчали колата, моят съвет е да поръчате и часовника. Моят Ford е малко по-различен. Между другото, всеки часовник е номериран идентично с шасито на колата, с която е двойка.

Ако пък още не сте поръчали своят GT или просто искате да помечтаете, можете да го конфигурирате тук.

Характеристики на Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph

Диаметър: 43mm
Материал на касата: керамика и неръждаема стомана
Цвят на циферблата: персонален
Индекси: арабски цифри
Каишка: FKM гумена каишка
Детайли: сглобен в САЩ, стъклото, циферблата и стрелките са от сапфир. Кутията е направена от алуминий, също в САЩ.

Механизмът

Механизъм: La Joux-Perret Caliber 7773
Функции: часове, минути секунди, хронограф
Диаметър: 30.4mm
Дебелина: 7.9mm
Енергиен резерв: 55 часа
Навиване: автоматично
Честота: 4 Hz (28,800 vph)
Камъни: 28

Цена: от $11,500. Това не в
Availability: Pre-Orders open now. If you own a Ford GT, you can contact your Ford Concierge for details.
Limited Edition: Each is made to order and has a chassis number matching the corresponding Ford GT

 

 

 

Вашият коментар