Apple Watch

Apple Watch – повече продажби от цялата швейцарска индустрия

Apple WatchApple Watch е реализирал повече продажби от цялата швейцарска часовникарска индустрия за последната четвърт на 2017

Вече знаем, че Apple Watch става все по-значим фактор в света на часовниците. През 2016 на пресконференция, Tim Cook обяви, че Apple отстъпват само на Rolex по продажби в световен мащаб. През септември, Cook обяви, че Apple Watch е най-добре продавания часовник в света. Преди няколко дни дойде поредният удар – Apple е на път да започне да продава повече часовници от цялата швейцарска индустрия.

Причините

Марката и компанията Apple са изключително силни. Apple Watch е техният втори или трети по популярност продукт, след Iphone и/или Mac. Въпреки това, той се произвежда във внушителни промишлени количества. както можете да видите от графиката, Apple са продали повече часовници от цялата Швейцария за последното тримесечие на 2017. Това включва Rolex, марките от групата Swatch, Richemont и още други, взети заедно.

Apple Watch

Източник: statista.com

Според проучванията на Canalys, Apple Watch е имал най-добри продажби досега през последната четвърт на миналата година. Представянето на Apple Watch Series 3, който сега е напълно автономно устройство, със сигурност е довело до увеличаване на продажбите. Apple са продали 8 милиона часовника между октомври и декември. Общият брой за 2017 е над 18 милиона броя.

Швейцарската индустрия

За същия период швейцарската часовникарска индустрия е продала 6,8 милиона часовника. Тези данни са публикувани от Федерацията на швейцарската часовникарска индустрия, която включва всички швейцарски производители, които изнасят продукцията си. На годишна база швейцарската индустрия запазва първото си място с 24,2 милиона продадени часовника. Ако, обаче, сегашните нива на продажбите на Apple Watch се запазят, те ще надминат тези на Швейцария през 2018.

Leave a Reply