4D Concrete Watch - часовник с циферблат от бетон

4D Concrete Watch -бетонен часовник от 22 Design Studio

Хората от 22 Design Studio са използвали съвременната архитектура за едъхновение на новата си серия часовници, наречена 4D Concrete  Watch. Тя залага на минималистичен дизайн, базиран на триизмерни структури. Материалите са без обработка и автентични, линиите са ясно видими и компактни. Разбира се, часовникът използва прецизен механизъм за точно отчитане на времето.

4D Concrete Watch има циферблат от бетон

Този нов дизайнерски часовник идва от Тайванска работилница. В сърцето на всеки 4D Concrete Watch е швейцарски автоматичен механизъм Sellita SW200. Той има резерв от енергия от 38 часа. Механизмът, обаче, е единствената конвенционална част в този продукт. Конструкцията му е абсолютно уникална за 22 Design. Те са го създали чрез отливане на патентована смес, базирана на бетон. Тя остава в калъпа за циферблата на часовника 14 дни.

Иновативни материали и дизайн

След това, всеки часовник получава корпус от месинг или неръждаема стомана. Часовниците се отличават още с уникално прозорче за датата, поставено в позицията на 3 часа. Датат се вижда през миниатюрно увеличително стъкло. Стрелките са огънати два пъти под ъгъл от 90 градуса, което създава илюзията, че се носят над повърхността на циферблата.

Вашият коментар