Grand Seiko SBGA011 с пружинен механизъм 9R

Сервиз Seiko

Предлагаме сервиз Seiko, съобразен със специфичните потребности на часовника ви. Компетентните, обучени и подготвени часовникари на РемонтНаЧасовници.com ще извършат всички сервизни и ремонтни дейности, които са необходими на Вашия Seiko. Нашата услуга е базирана на най-добрите традиции и професионализъм в часовникарството. Разполагаме със съвременна техника за диагностика и ремонт, която ще гарантира безпроблемната работа на часовника ви пред десетилетията. Независимо дали става дума за калибрация на механичен часовник, смяна на батерия, смяна на каишка, уплътнение или стъкло, нашият сервиз Seiko Ви предлага висококачествена, но достъпна услуга. Предлагаме всички ремонтни и сервизни дейности за цялата територия на България чрез нашия дистанционен сервиз.

Открийте своя висококачествен сервиз Seiko тук.

Seiko Holdings Corporation или просто Seiko е японска корпорация, която произвежда и продава ръчни и стенни часовници, електронни устройства, полупроводници, бижута и оптични продукти.

История и развитие

Kintarō Hattori, основателят на Seiko

Kintarō Hattori, основателят на Seiko

Компанията е основана през 1881, от Kintarō Hattori. Той отваря магазин за часовници и бижута, наречен „K. Hattori“ в Токио. Дванадесет години по-късно, той започва производство на часовници под името Seikosha, което означава приблизително „дом на изключително майсторство.“ Според официалната история на Seiko, „Пътуване във времето: Удивителната история на Seiko“ (2003), Seiko на японски означава „изискан“ или „успех.“ Първите часовници с марката Seiko се появяват през 1924.

Можете да прочетете много повече за историята на компанията през 12 ключови модела тук.

Seiko са най-известни с ръчните си часовници, които се произвеждат изцяло в компанията. Това включва основни елементи като миниатюрни движещи се части, двигатели, стрелки, кристални осцилатори, батерии, датчици, дисплеи. Компанията произвежда дори маслата, използвани за смазване на часовниците и фосфоресцентните материали, използвани за стрелките и циферблатите.

Grand Seiko

Сервиз Seiko

Grand Seiko SBGA011 с пружинен механизъм 9R

Първият Grand Seiko е създаден през 1960. Целта на тази продуктова линия е да предложи продукт, който си съперничи по качество с тези на швейцарските производители. Първият часовник от серията е базиран на предишния луксозен продукт на компанията CROWN. Първият Grand Seiko има механизъм с ръчно навиване с 25 камъка, cal. 3180. Произведени са 36 00 екземпляра. Това е първият часовник с точност на хронометър, произведен в Япония и базиран на собствен стандарт на производителя.

Нововъведения

  • През 1968, Seiko предстявя три механизма. Автоматичният caliber 61GS, 45GS с ръчно навиване и 19GS за часовници за жени.
  • През 2009, Seiko представя 9S85, който е с изцяло нов дизайн. Той отговаря на стандарта Grand Seiko Standard.
  • Въпреки, че изобретява части, които позволяват създаването на кварцови часовници Seiko не монополизира правата за тях, а ги оставя отворени за ползване.
  • 1973, Seiko представя първия кварцов часовник с шест разряден LCD  дисплей.
  • 1975, Seiko представя първия мултифункционален дигитален часовник, 0634.
  • 1978, Seiko представя Twin Quartz, за да се справи с температурните влияния върху честотата на кварцовия осцилатор. Seiko добавят втори кристал, който е свързан с процесор, който засича промените в температурата и сигнализира на осцилатора да компенсира. Така точността на часовника се подобрява от 5 секунди на месец на 5 секунди на година.
  • 1988, Seiko съчетава автоматични и електрически часовници. Seiko Kinetic има механизъм, който превръща енергията от движението на ръката в електричество, което захранва механизма.
Seiko 0634

Seiko 0634

Кварцови механизми

На 25-и декември 1969 Seiko представя първия кварцов часовник в света, Seiko Quartz ASTRON. Часовникът използва кристален осцилатор. Кристалът генерира постоянни вибрации, когато е под напрежение. По време на разработката му в Suwa Seikosha, Seiko успява да създаде много компоненти, които позволяват практическото приложение на тази технология в часовниците.

Пружинно задвижване

През 2005, Seiko представи Spring Drive. Тази технология е разработена от Yoshikazu Akahane и екипа му. Философията му е следната „Часовник, задвижван от пружина с точност секунда на ден, точност, която само най-добрите електронни часовници могат да осигурят. Механизмът постига тази точност.