True Thinline (2011)

Сервиз Rado

Сервиз Rado

Сервиз Rado – моделът Golden Horse

Сервиз Rado от РемонтНаЧасовници – ремонт, поддръжка, аксесоари, калибрация, тестване на водоустойчивост, полиране. При нас вашият часовник Rado ще получи висококвалифицирана грижа. Ще се погрижим за всеки аспект, за да съхраним функционалността и стойността му. За всяка интервенция, извършена от нас, получавате писмена гаранция. Услугите ни са достъпни за цялата страна чрез дистанционен сервиз.

Намерете своя сервиз Rado тук

Богатата история на марката ви задължава да заложите на висококачествен сервиз Rado. Тук вашият часовник ще получи най-добрата грижа, независимо от възрастта, модела и състоянието си.

1917 -скромно начало в Ленгнау, Швейцария

Фабриката за часовници Schlup & Co. е основана от братята Fritz, Ernst и Werner през 1917. Скромното им ателие, част от дома на родителите им, е родното място на компанията, която в последствие става Rado. Въпреки скромното начало, Schlup & Co. со края на първата световна война вече са сред най-големите производители на часовници в света.

Rado Green Horse

Rado Green Horse

1950 – 1959 – първата колекция Rado

Schlup & Co. започват да продават часовници под името Rado през 50-те години на 20 в. Култовата колекция Golden Horse дебютира през 1957. Това е годината, в която Schlup & Co. става на 40 години. Колекцията Green Horse се появява през следващата година и е сред първите модели Rado, с маркетинг, базиран на водоустойчивостта им.  До края на десетилетието Rado е международна марка с присъствие в над 60 държави.

Rado DiaStar

Rado DiaStar

1960 – 1969 Ражда се звезда

През 1962, Rado продължава да се отличава с един от най-култовите си модели –  DiaStar 1. Рекламиран като „първият устойчив на надраскване часовник в света, DiaStar 1 е отговор на изискванията на клиентите за комфорт, устойчивост и стил. Той е пример за иновативния подход на Rado към дизайна и материалите. Той съчетава устойчив метал и сапфирено стъкло в часовникарската индустрия във време, в което те далеч не са стандарт.

1970 – 1989 – иновациите продължават

Иновациите в дизайна и материалите от Rado продължават през 70-те и 80-те. Първият оцветен в златно DiaStar дебютира през 1972. 1976 е годината на представянето на минималистичния Rado Dia 67. Той има иновативна конструкция на касата. Тя е покрита от край до край със метализирано сапфирено стъкло. В 1986 Rado Integral излиза на сцената. Той има устойчива на надраскване, високо технологична керамична верижка.

Нашият сервиз Rado ще се погрижи за всеки класически или съвременен модел.

Rado Ceramica (1998)

1990 – 1999 – керамичната революция

Деведесетте стават свидетел на продължаване на използването на високотехнологична керамика, вече един от материалите, запазена марка на Rado. Представянето на Rado Ceramica през 1990 е първата в света напълно интегрирана каса и верижка, направени от сапфирено стъкло и високотехнологична керамика. Rado Sintra, представен през 1993, е първият часовник Rado, направен от кермет. Този материал съчетава керамика и метал, в случая титан, за да съчетае качествата на двата материала. През 1998, моделът  Ceramica е първият часовник Rado, който използва патентована плазмена керамика. Тази зашеметяваща комбинация от цвят и материал притежава метален блясък, без изобщо да използва метал.

Rado V10K (2002)

Rado V10K (2002)

2000 – 2009 – дизайнът на новото хилядолетие

Rado навлиза в новото хилядолетие с иновативният eSenza. Това е първият часовник Rado, проектиран без корона.  Революционният Rado V10K се появява през 2002. Той е направен от синтетичен диамант и твърдостта и устойчивостта му е като на истински диамант. За да завърши десетилетието със стил, Rado почита наследството си с r5.5. Той е минималистичен шедьовър, сътворен от известният британски дизайнер Jasper Morrison.

True Thinline (2011)

True Thinline (2011)

2010 до днес. Традицията продължава

2011 стана свидетел на ултратънкия керамичен шедьовър True Thinline. Дебелината му е едва 5 mm.През 2012 спортният Rado HyperChrome , базиран на True Thinline технология на касата, заменя неръждаемата стомана с елегантен моноблок. Rado навлиза в нови територии с чувствителната на допир технология с Esenza Touch (2013), „чудо без корона,“ който може да бъде сверяван с докосване и плъзгане. HyperChrome Dual Timer (2014), е интелигентен часовник за хора, които пътуват много с функция за смяна на часовата зона с докосване. През 2015 Rado показа шоколадово кафява високотехнологична керамика, стилна добавка към досегашната цветова палитра.