Часовник Ref. 3646 от 1944 с Rolex California циферблат

Официален сервиз Panerai‎

Официален сервиз Panerai‎РемонтНаЧасовници.com е официален сервиз Panerai‎. Нашите експерти часовникари са преминали обучения и имат нужната квалификация за извършване на всички ремонтни дейности и поддръжка на часовниците на тази престижна марка.

Официален сервиз Panerai‎ за вашия часовник

Нашата услуга е базирана на уменията и квалификацията на нашите експерти и е сертифицирана от производителя. Разполагаме с най-модерното оборудване за диагностика, поддръжка и ремонт на часовници. В съчетание с традициите на ателието ни това означава най-добрата грижа за часовника ви.

Открийте своя официален сервиз Panerai‎ тук.

Officine Panerai е италиански производител на луксозни часовници. Компанията е собственост на Compagnie Financière Richemont S.A.. Компанията е основана от Giovanni Panerai (1825–1897) във Флоренция, Италия през 1860. Централата на компанията е във Флоренция. Часовниците се произвеждат в Нюшател, Швейцария. Часовниците им използват както механизми, произведени от фирмата, така и такива, произведени от ETA S.A. Часовници Panerai, разработени и произведени от Rolex SA са имали важна роля за водолазите-командоси от италианската Decima Flottiglia MAS по време на операциите им през Втората Световна Война. Сред известните им продукти са ръчните часовници Luminor и Radiomir.

История на Officine PaneraiЧасовник Ref. 3646 от 1944 с Rolex California циферблат

Giovanni Panerai (1825–1897) основава Officine Panerai във Флоренция през 1860. От 1900, под ръководството на правнука на основателя, Guido Panerai (1873–1934), Officine Panerai става официален доставчик на Regia Marina (Кралският флот на Италия). Компанията им доставя часовници и прецизни инструменти. Часовниците на Panerai от тази епоха използват корпуси, разработени и произвдедени от Rolex SA. Механизмите са производство на швейцарският производител Cortébert. Основните двигатели зад създаването на оървите професионални часовници за гмуркане на компанията са Hans Wilsdorf от  Rolex SA и Giuseppe Panerai от G. Panerai e Figlio.

Ателието, базирано във Флоренция произвело някои от първите уреди за водолази, които се носят на китката. Между 1938 и 1970, компанията произвела около 1600 часовника. По-голямата част от тях са отишли в италианската Marina Militare, военноморският флот на Италия. Моделът GPF 2/56 (Egiziano Grosso) е произвеждан за египетския флот през 1956. През 1970, компанията спряла да произвежда часовници за Marina Militare. През 1993 Officine Panerai започва да произвежда часовници за цивилния пазар и се позиционира в луксозния сегмент на пазара.

Продуктова гама

Panerai предлага часовници в четир продуктови линии: Historic, Contemporary, Manifattura и Special Editions. Тиражите им са 500, 1000, 2000 или 4000 броя. Всеки екземпляр има уникален сериен номер на капака на корпуса. Компанията създава и специални версии всяка година. Например, през 2006 тя представи специалната версия 1936 California Dial Radiomir. Той е модернизирана версия на първия модел Panerai model, направен за италианските военноморски сили. Тиражът му е ограничен до 1936 броя.