Официален сервиз Jaeger-leCoultre

Официален сервиз Jaeger-LeCoultre

Официален сервиз Jaeger-LeCoultre

РемонтНаЧасовници е официален сервиз Jaeger-LeCoultre, лицензиран от производителя. Ние имаме нужната техника, познания и оригинални резервни части и аксесоари, за да се погрижим дори за най-сложните и прецизни часовници на марката. Предлагаме ви ремонт и профилактика на Вашия часовник с качество без компромис и гаранция, в най-добрите традици на швейцарското часовникарство.

Нашият сервиз Jaeger-LeCoultre предлага:

Официален сервиз Jaeger-LeCoultre от РемонтНаЧасовници ще съхрани, стойността, функционалността и външния вид на Вашият часовник съобразно спецификациите на производителя. Можете да използвате услугите ни на адреса ни в София или чрез дистанционния сервиз за цялата страна.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie

Погрижете се за Вашия часовник Jaeger-LeCoultre тук.

Jaeger-LeCoultre е швейцарски производител на луксозни часовници, базиран в Ле Сентие, Швейцария. Компанията води историята си от първата половина на IXXв. и основана от  Antoine LeCoultre през 1833. Марката е създала стотици изобретения и в проектирала над хиляда механизми. Сред постиженията им е най-малкият механизъм в света, един от най-сложните ръчни часовници в света и часовник с почти вечен механизъм. Компанията е собственост на групата, специализирана в луксозни часовници Richemont от 2000 насам.

Манифактурата

През 1833, Antoine LeCoultre (1803-1881) основава малка работилница за часовници в Ле Сентие. Там той създава виококачествени часовници. През 1844, той изобретява най-прецизния измервателен инструмент за епохата, Millionomètre. През 1847 той създава система без ключ за навиване и сверяване на часовници. Четири години по-късно е награден със златен медал за работата си върху точността на часовниците и механизацията на първото Световно изложение в Лондон.

През 1866, в епоха, когато производството на часовници се случва в хиляди малки работилници, Antoine и сина му, Elie LeCoultre (1842-1917), създават във Vallée de Joux първата пълноценна манифактура, LeCoultre & Cie. Така те събират всичките си работници и уменията им под един покрив. През 1870 те създават първият частично механизиран процес за създаване на сложни механизми.

През същата година манифактурата има 500 служители и е известна като “Grande Maison of the Vallée de Joux”. До 1900 тя е създала над 350 различни механизма. 128 от тях имат функции на хронограф, а 99 имат „репетир“ механизми. От 1902 и през следващите 30 години LeCoultre & Cie. произвеждат повечето от заготовките за механизмите на Patek Philippe в Женева.

Изобретения

След основаването си, компанията е създала над 1242 различни механизма, регистрирала е около 400 патента и е създала хиляди нововъведения.

Millionomètre

Millionomètre

Millionomètre

Откритият от Antoine LeCoultre през 1844, Millionomètre е първият инструмент, с подобен да измерва с точност до микрон. Това позволява прецизно производство на части за часовници. Изобретението не е патентовано, защото тогавашните регулации в Швейцария не са го позволявали. Устройството му обаче е пазено в тайна и уредът е използван от компанията повече от 50 години.

Официален сервиз Jaeger-leCoultre

Jaeger-leCoultre Gyrotourbillon I

Часовник без ключ

През 1847, Antoine изобретява часовник без ключ. Това е втората система, която позволява навиване и сверяване на часовник без ключ, след тази на Patek Philippe от 1845. Тя използва малък бутон, който активира лостче, за да превключва функциите. Това изобретение също не е патентовано, което позволява на други производители да използват системата.

LeCoultre Calibre 145

През 1907, LeCoultre Calibre 145 поставя рекорд за най-тънък механизъм в света. Дебелината му е едва 1.38 mm. Той се използва за джобни часовници и до днес е най-тънкият механизъм в тази категория. От 1907 до 60-те години на XXв. са произведени 400 екземпляра.

Grandes complications

През 1866, за пръв път в историята на производството на часовници, LeCoultre & Cie. започват да произвеждат механизми с компликации. Те са в малки серии и през 1891 съчетават хронограф и минутен репетир в часовник с две компликации.

През 2004, компанията създава Gyrotourbillon I. Това е първият ѝ Grande complication ръчен часовник. Той включва турбильон, който се движи по две оси, заедно с вечен календар.  През 2006 компанията представя Reverso, първият часовник в историята, който има три циферблата, задвижвани от един механизъм. През 2009 компанията създава един от най-сложните ръчни часовници в света, Hybris Mechanica à Grande Sonnerie, който има 26 компликации.

Вижте го в действие:

 

От всичко това е очевидно, че не е лесно да откриете сервиз Jaeger-LeCoultre, който да отговаря на историята и технологиите в тези часовници. Ние Ви го предлагаме.