Официален сервиз Cartier

Сервиз CartierРемонтНаЧасовници и K&K Time Studio са официален сервиз Cartier. Ние сме официален сервизен център на Cartier, сертифициран от производителя. Нашите часовникари имат нужните опит, квалификация, техника и отношение, за да извършат всяка сервизна и ремонтна дейност на вашия часовник. Нашият сервиз Cartier ще се с прави с всичко от което има нужда вашият часовник. Затова и Ви даваме писмена гаранция за всяка интервенция.

Сервиз Cartier на РемонтНаЧасовници предлага:

Нашият сервиз Cartier ще съхрани, стойността, функционалността и външния вид на Вашият часовник съобразно спецификациите на производителя. Можете да използвате услугите ни на адреса ни в София или чрез дистанционния сервиз за цялата страна.

Открийте своя сервиз Cartier тук.

История на Cartier

Компанията Cartier е основана през 1847 от бижутера Louis-François Cartier. През 1899 тиой предал компанията на тримата си сина. Те налагат компанията в международен мащаб. Името Cartier става фаворит на коронованите особи в Европа. Наричана „Крал на бижутерите, бижутер на кралете,“ марката скоро насочва вниманието си и към създаването на часовници. Много от тях са се превърнали в съвременни икони като Santos (1904), един от първите ръчни часовници. Същото се отнася и за Tortue (1912) и  Tank (1919). Те са последвани от други забележителни творения, сред които са Pasha, Santos 100, Ballon Bleu и Calibre.

Cartier Santos – първият авиаторски часовник, разработен за бразилския авиатор Santos Dumont от компанията през 1904

Cartier Tortue (1912)

Cartier Tortue (1912)

Alberto Santos-Dumont и първият пилотски часовник

В 1904, бразилският пионер в авиацията, Alberto Santos-Dumont се оплаква на приятеля си Louis Cartier колко неудобно и непрактично е да използваш джобен часовник, докато летиш. Cartier проектира плосък часовник с характерен квадратен безел. Така се ражда моделът „Santos,“ който харесал не само на Santos, но и на много други клиенти. Това е първият мъжки ръчен часовник на Cartier.

Cartier Tank (1919)

Edmond Jaeger

През 1907, Cartier подписва договор с Edmond Jaeger, който се съгласил да стане изключителен доставчик на механизми за часовниците Cartier. По това време, компанията има клонове в Лондон, Ню Йорк и Санкт Петербург и бързо се превръща в една от най-успешните часовникарски компании в света. Моделите Baignoire и Tortue, които се произвеждат и до днес, се появяват през 1912, последвани от Tank през 1917. Той е вдъхновенн от новопредставените танкове на западния фронт на Първата световна война. Тази линия също все още е в производство и има над 30 разновидности.