Часовник Breguet 2933 с турбильон

Официален сервиз Breguet

Експертите-часовникари на РемонтНаЧасовници.com са квалифицирани и сертифицирани да извършват всички сервизни и ремонтни дейности на Вашия часовник Breguet. Официален сервиз Breguet включва поддръжка, почистване, смазване, полиране, ремонт, подмяна на стъкла, каишки и уплътнения. Всички тези интервенции се изискват спрямо най-високите стандарти на часовникарството. Специалните ни обучения означават, че сме запознати със спецификите на моделите на  Breguet. Благодарение на това, опита и техниката на K&K Time Stdio, можем да Ви гарантираме безупречното обслужване и ремонт на часовника ви.

Официален сервиз Breguet – с две години писмена гаранция за ремонтите

Опитът, техниката и квалификацията ни означават, че можем да ви дадем две години писмена гаранция за всяка интервенция на часовника Ви. Ние ще проверим състоянието на механизма. След всяко отваряне на касата, ще тестваме часовника Ви съобразно изискванията за официален сервиз Breguet. Съобразяваме се със спецификите на всеки модел. Вашият часовник Breguet има дълга история и заслужава само най-доброто.

Открийте своя официален сервиз Breguet тук.

 

Един от най-старите действащи производители на часовници

Часовник Breguet 2933 с турбильон

Часовник Breguet 2933 с турбильон

Breguet е швейцарски производител на луксозни часовници. Компанията е основана от Abraham-Louis Breguet в Париж през 1775. В момента е част от The Swatch Group. Часовниците им се произвеждат във Vallée de Joux в Швейцария. Компанията, заедно с Vacheron Constantin, е сред най-старите работещи производители на часовници. Те са сред пионерите на редица технологии в часовникарството като турбильон механизмите, открити от Abraham-Louis Breguet. Те също така са произвели първия ръчен часовник през 1810.

Часовниците на Breguet често са лесни за разпознаване благодарение на характерната форма на касите си, с деликатно гравираните с  guilloché техника циферблати и pomme стрелки. Те често са наричани и „Breguet стрелки“.

История на Breguet

Зад Вашият часовник Breguet се крият вековна история, традиция и иновации. Компанията е основана през 1775. Abraham-Louis Breguet, е швейцарски часовникар, роден в Ньошател, западна Швейцария. Той учил часовникарство 10 години при Ferdinand Berthoud и Jean-Antoine Lépine. След това създава собствен бизнес за производство на часовници в Париж.  Зестрата, която получил от женитбата си с дъщерята на проспериращ френски буржоа му помогнала да отвори собствено ателие. След представянето му в кралския двор, кралица Мария Антоанета била запленена от уникалния автоматичен часовник на Breguet. Луи XVI купил няколко от часовниците му. През 1783  шведският граф, Axel Von Fersen, който бил приятел на кралицата и известен любовник, поръчал от Breguet  часовник, който съдържа всеки допълнителен механизъм, създаден до момента. Той бил предназначен за подарък за Мария Антоанета. Така бил създаден шедовърът на Breguet – Marie Antoinette (No. 160).

 

Официален сервиз BreguetBreguet et Fils

Бизнесът се оказал успешен. През 1807 Breguet приема сина си Louis-Antoine като партньор и сменя името на фирмата на „Breguet et Fils“ (Breguet и синове). Louis-Antoine поема контрола на фирмата след смъртта на баща си през 1823. Louis-Antoine се пенсионира през 1833. Бизнесът е наследен от внука на Abraham-Louis, Louis Clément Francois (1804–1883). Правнукът на Abraham-Louis, Louis Antoine (1851–1882) е последният от семейството, който управлява бизнеса. Въпреки, че той има двама сина и дъщеря, никой от тях не поема контрола на компанията.  Breguet наема известния английски часовникар Edward Brown от Clerkenwell, за да ръководи компанията. Brown става партньор и, след смъртта на внука на Breguet, собственик и ръководител на компанията. Когато Brown умира през 1895 компанията преминава в ръцете на синовете му, Edward и Henry. След пенсионирането на Edward в началото на 20-и век, Henry Brown застава начело на фирмата.

Breguet сменя собствеността си няколко пъти през 70-те и 80-те години на 20-и век. В момента е собственост на Swatch Group, от 1999 насам.

Колекция за мъже:

Официален сервиз Breguet

Breguet classique 9067 (индикатор за час и дата, златен обков)

  • Classique: Simple, Grandes Complications – популярни класически модели
  • Marine – водоустойчиви, разпознават се по защитата на короните
  • Heritage – часовници с шестоъгълна форма на касата
  • Type XX, XXI, XXII – спортни хронорафи, базирани на часовници за пилоти от епохата на Втората Световна война
  • La Tradition – подобни на отдавнашната серия Souscription на Breguet.

Колекция за дами: (отличава се предимно по диамантите)

  • Classique
  • Marine
  • Heritage
  • Type XX
  • Reine de Naples – овален безел