Официален сервиз Blancpain

Официален сервиз BlancpainНие предлагаме официален сервиз Blancpain, сертифициран от престижния производител. Разполагаме с цялата необходима техника, информация и квалификация. Благодарение на тях можем да осигурим висококачествен сервиз и ремонт за Вашия часовник  Blancpain. Часовниците са базирани на прецизна техника. За да Ви служат вярно и да запазят стойността си, трябва да бъдат сервизирани и ремонтирани от компетентни спецалисти с подходяща техника. Това е мисията на РемонтНаЧасовници.com и нашия официален сервиз Blancpain.

Свържете се с официален сервиз Blancpain

Jehan-Jacques Blancpain

Jehan-Jacques Blancpain

Blancpain – началото

От 1735 Blancpain активно допринася за развитието на технологията на механичните часовници и съхранява традиционните умения на създателя си. В началото на XVII в. Jehan-Jacques Blancpain открил потенциала на съвсем нова бизнес сфера – часовникарството.  През 1735, той създал марката Blancpain и организирал първата си работилница на горния етаж на къщата си във Villeret, който днес се нарича Bernese Jura. Той включил името си в официалния регистър на община Villeret.

Така се появила най-старата марка часовници в света

Frédéric-Louis Blancpain

Frédéric-Louis Blancpain

Часовниците Blancpain имали огромен успех от ранните години и наследниците на Jehan-Jacques Blancpain съхранили и развили завета му.

През 1815, Frédéric-Louis Blancpain, правнука на Jehan-Jacques, който оглавил фамилния бизнес, модернизирал производствените методи. Той трансформирал традиционната занаятчийска работилница в индустриално производство, базирано на серийно производство. Той е отговорен за някои основни иновации в часовникарството. С ресурсите и опита си, Blancpain се превръща в най-значителната фирма във Villeret през IXX в.

Ако изберете официален сервиз Blancpain, Вашият часовник ще получи грижа с качеството, което съответства на традициите, историята и технологията, вложени в него.

От занаятчийство към промишлено производство

Във втората половина на IXX в., епохата на индустриалната революция, цените на часовниците падали и много работилници били принудени да затворят. За да се изправи пред конкуренцията от Америка, през 1865 Blancpain построил двуетажна фабрика до река Сузе. Той използвал водноелектрическа централа, за да осигури енергията за производствения процес. Чрез модернизиране на производствения процес и акцент върху луксозните продукти, Blancpain е сред малкото производители на часовници, оцелели във Вилерет.

Blancpain Rolls - първият автоматичен ръчен часовник за дами.

Blancpain Rolls – първият автоматичен ръчен часовник за дами.

През 1926, Manufacture създават партньорство с John Harwood и представят на пазара първия автоматичен ръчен часовник. Четири години по-късно, Blancpain адаптирал системата за часовници с по-малки размери и представил правоъгълният „Rolls“ от Léon Hatot, първият автоматичен ръчен часовник за дами.

Rayville

1932 станала свидетел на излизане на ръководството на компанията от семейството, след повече от два века. При смъртта на Frédéric-Emile Blancpain, единствената му дъщеря, Berthe-Nellie, не пожелала да се занимава с часовикарство. През следващата година двама души от екипа, които били най-близки на Frédéric-Emile, Betty Fiechter and André Léal, купили бизнеса.  Тъй като никой от фамилията Blancpain не бил в ръководството на фирмата, тя вече се наричала „Rayville S.A., succ. de Blancpain“. „Rayville“ е анаграма на Villeret. Въпреки промяната на името, характеристиките на марката били съхранени. Betty Fiechter остава директор на Blancpain до 1950, когато племенника ѝ, Jean-Jacques Fiechter, се присъединява към нея. Заедно, те дали нов тласък на компанията.

Fifty Fathoms

Сред най-големите успехи на Blancpain е представеният през 1953 Fifty Fathoms. Той е произведен по заявка на „Бойните плувци“ на френския флот. Те имали нужда от надежден часовник за подводните си операции. Капитан Robert „Bob“ Maloubier и лейтенант Claude Riffaud, съоснователи на поделението, възлагат задачата на Jean-Jacques Fiechter, който вече директор на Blancpain. Той приел предизвикателството. Носен от Жак Ив Кусто, Fifty Fathoms се превръща в стандарт сред часовниците за гмуркане. Три години по-късно, Rayville-Blancpain повтарят успеха си с Ladybird. Този модел е оборудван с най-малкият кръгъл механизъм за времето си.

Присъединяване към Société Suisse pour l’Industrie Horlogère

Blancpain Ladybird, 1956

Blancpain Ladybird, 1956

В края на 50-те, Rayville-Blancpain произвежда над 100 000 часовника годишно. За да продължи развитивто си, марката става част от SSIH (Швейцарска компания на часовникарската индустрия). Така тя се присъединява към марки като Omega, Tissot и Lemania. През 1971, производство надхвърля 22000 часовника.

През 70-те, часовникарската индустрия се изправя пред нов проблем. Кварцовите часовници революционализират сектора. Падането на курса на долара спрямо швейцарския франк намалява износа. Първата петролна криза, през 1973, води до световна рецесия. SSIH намалява производството си наполовина и продава част от активите си. На 9-и януари 1983 компанията продава името Rayville-Blancpain на Jacques Piguet. Той е син на Frédéric Piguet и директор на едноименната компания. Негов съдружник е Jean-Claude Biver, по това време служител на SSIH. Компанията започва производство в Le Brassus, в долината Joux Valley, под името Blancpain SA.

Възстановяването на Blancpain

Това е нова глава за Blancpain. Дотогава, много от механизмите на компанията са използвани в часовници с други марки, което я поставя на заден план. Компанията решава да ексклузивно да използва опита и технологията си. Някои експерти предвиждали изчезване на класическите часовници с навлизането на кварцовите механизми. Blancpain се посветили на производство на „grande complication“ ръчни часовници. От този момент, Blancpain Manufacture ще произвежда часовници, базирани на най-чистият традиционен стил. Те спазват духа на Jehan-Jacques Blancpain и наследниците му, наложени две столетия по-рано и на 100 км разстояние.