Професионален инструмент за тестване на водоустойчивост и херметизация на часовници

Херметизация на часовници

Професионален инструмент за тестване на водоустойчивост и херметизация на часовнициХерметизация на часовници

Всички часовници имат нужда от редовна поддръжка. Това важи с особена сила за водоустойчивите, тъй като уплътнението на капака ще загуби своите качества с течение на времето. Ние можем да тестваме херметизация на часовници, тоест да проверим дали са уплътнени добре. Това се прави с помощта на специализирани уреди. Тестът за херметизация се провежда след всяка интервенция върху часовника. След тестът нашето студио ви дава гаранция за водоустойчивост със срок една година в рамките на параметрите, зададени от производителя.

Свържете се с нас, за да получите услуга с гаранция и безкомпромисно качество.

Водоустойчивост

Когато става дума за водоустойчивост на часовниците, е възможно да възникнат значителни недоразуменията. Описанието на степените на водоустойчивост е различно и, ако не знаете какво означават означенията, може да се окаже объркващо.

Херметизация на часовници и тестово налягане

Данните за тестовото налягане, изразени като дълбочина на водата не означават, че съответният водоустойчив часовник е проектиран за дълготрайна употреба в такива дълбочини. Например часовник с отбелязана 100м водоустойчивост няма да издържи активност за по-дълги периоди в плувен басейн, а още по-малко да функционира постоянно на дълбочина 100м. Причината за това е, че тестът се провежда веднъж, чрез прилагане на статично напрежение върху пробни бройки току-що произведени часовници. Тестовете, които се прилагат на специализираните часовници за гмуркане са различни. Те включват продължително изпробване на запечатването и сглобките, както и тестове във водна среда с различен състав. Този тип часовници се тестват и в бързо променящи се налягане и температура, както и различни механични натоварвания.

Ново – тест на водоустойчивост до 125 бара

Новата ни услуга за тестване на водоустойчивост позволява да проверим херметизацията на вашия часовник до 125 бара/метра. Тествайте часовника си сега.

В тази статия можете да прочетете в детайли какво се крие зад означенията на часовника ви и на какво е разумно да го подлагате.

Нашите специално обучени и подготвени експерти ще се погрижат за правилното уплътняване и теста на херметизацията на вашия часовник. Те ще извършат тези процедури съобразно спецификациите на часовника. Някои часовникарски ателиета не могат да извършат тези процедури, защото не са инвестирали в нужната техника и обучения. Ако изберете часовникар с недостатъчна подготовка и неподходяща техника, това може да доведе до сериозни проблеми и загуба на стойност на часовника ви.

Още за водоустойчивостта.