Смяна на батериа на часовник

Смяна на батерия на часовник

Смяна на батерия на часовникКогато става дума за смяна на батерия на часовник, много хора предполагат, че задачата е проста. Това ги подтиква да я поверят на хора без нужните знания, опит и инструменти. В действителност този подход може да доведе до щети, които многократно надхвърлят цената на батерията. За правилната смяна на батерия на часовник е необходима техника и компетентност. Небрежното и непрофесионално отношение към тази проста на пръв поглед процедура може да нанесе трайни щети на вашия часовник. Заради тези причини не е добра идея да сменяте сами батерия на часовник или да поверявате тази манипулация на неподходящ човек или часовникарско ателие.

Подготвени сме за всяка смяна на батерия на часовник

Нашето ателие разполага с огромен набор от американски, японски и европейски батерии от всевъзможни размери и видове. Така сме подготвени за всяка смяна на батерия на часовник. Качеството и срокът на годност на батериите са критични за правилната работа на часовника ви. Евтините и некачествени батерии или тези с изтекъл срок на годност или съхранявани неправилно могат да нанесат трайни щети на часовника ви.

 Сменете своята батерия на часовник с професионално качество на услугата при нас.

Тест и гаранция

Смяна на батерия на часовник - налични висококачествени батерии

След нашата интервенция даваме една година гаранция за водоустойчивост на вашия часовник. Можем да си позволим това, защото след всяка манипулация надлежно тестваме часовника ви съобразно утвърдените стандарти на индустрията. Така гарантираме, че той запазва степента на водоустойчивост, която е заложена от производителя му.

Можете да научите повече по темата в материала Водоустойчивост на часовниците.
Изберете нашите услуги за да получи часовникът ви нужното внимание и грижа, които ще гарантират дълготрайната му работа и съхраняването на стойността му.

Как протича смяна на батерия на часовник

  • Отваряне на касата на часовника
  • Проверка на батерията – проверка на батерията с помощта на специализирано устройство
  • Захранване на механизма и тест – директно подаване на напрежение към механизма с помощта на същото устройство и проверка на състоянието му.
  • Проверка на състоянието на механизма
  • Подмяна на батерията
  • Инспектиране/подмяна на уплътнението на капака на часовника, за да се гарантира водоустойчивостта му
  • Затваряне на касата
  • Тест за водоустойчивост – изпробване на водоустойчивостта на корпуса, херметизация

Смяна на батерии на часовници с тест и гаранцияКратка информация за батериите

Миниатюрните батерии, които се използват от ръчните часовници, са предназначени за малки електронни устройства. Те намират приложение още в дистанционни за автомобили, лазерни показалки, джобни калукулатори, пейсмейкъри и много други. Повечето имат ниско ниво на саморазреждане. Това означава, че запазват заряда си дъло време. Това позволява да бъдат съхранявани за дълги периоди. Тъй като те са надеждни и дават постоянни резултати, те са идеални за използване в устройства, които работят продължително време без прекъсване. Те се рижат да не закъсняваме като захранват ръчните ни часовници, а, в случая с пейсмейкътрите дори им поверяваме живота си. Една батерия може да осигури от пет до десет години поддържане на сърдечния ритъм.

Различните типове батерии за часовници

Миниатюрните батерии се наричат на английски coin/button (монети/копчета) в зависимост от формата и размера си. По-тънките варианти се наричат монети, а по-дебелите – копчета заради визуалната си прилика с тези предмети. Размерът им варира между  5 и 25 милиметра в диаметър. Дебелината им обикновено е между 1 и 6 милиметра. В повечето случаи този тип батерии са за еднократна употреба. В редки случаи може да има и презареждащи се батерии от този тип, но те обикновено не се използват в часовници.

Химията на батериите

Има три основни типа химически процеси, използвани в миниатюрните батерии – алкални, литиеви и сребърно-оксидни. Те са взаимнозаменяеми като физически размери. Въпреки това, батерии, базирани на определен тип химически процес, са препоръчителни за специфична употреба, например в кварцови часовници. Например, устройства, които използват много енергия, като дистанционни управления и камери, имат различни изисквания от устройства, които използват малко количество енергия за дълги периоди време, например кварцови часовници.