Часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore 25th Anniversary

Нов часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph 25th Anniversary

Часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore 25th AnniversaryAudemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph 25th Anniversary и Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph са три нови часовника, които ще излязат на пазара през 2018

Оригиналният часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Оригиналният часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore

През следващата година Audemars Piguet празнува 25-ата годишнина на продуктовата си линия Royal Oak Offshore. Когато компанията показа Royal Oak Offshore преди 25 години, едва ли някой е предвиждал успеха, на кото тя се радва и до днес. Оригиналната рецепта на Royal Oak остава непроменена – тези часовници са големи, смели и скъпи. Много хора не помнят, че при появата си през 1972, 39mm Royal Oak предизвика значително вълнение с цената си. Друга негова забележима характеристики са откритите винтчета в обкова. Същото се отнася и за стоманения корпус и верижка. Най-впечатляваща обаче е цената на оригинала. За времето си тя е безпрецедентна за стоманен часовник. После, всичко се пренася е на ново ниво с Royal Oak Offshore.

Royal Oak Offshore се появява през 1993 и фрапира пуристите

Той е голям и масивен и традиционалистите, които се сблъскват с него в Базел, заявяват, че линията Royal Oak е дискредитирана. Откровено казано, Offshore е смел ход на Audemars Piguet. Днес, обаче, е очевидно, че е бил печеливш. Днес Royal Oak и Royal Oak Offshore са най-добре продаваната колекция на Audemars Piguet. Тази линия се превърна в синоним на самата марка.

25 години Royal Oak Offshore

Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Audemars Piguet Royal Oak Offshore – нова версия на автоматичния часовник от 1993

Audemars Piguet Royal Oak Offshore – римейк на оригиналаПрез 2018 е четвъртвековната годишнина на Audemars Pigue Royal Oak Offshore. Компанията ще почете събитието с три специални предложения от линията Royal Oak Offshore. Първото предложение е преиздаване на първата версия на автоматичния хронограф Royal Oak Offshore от 1993.  „Звярът“ се завърна и референтния номер на първата версия Ref. 26237ST остава на него. Той има 42mm корпус от неръждаема стомана, стоманена верижка, сини гумени бутони и завиваща се корона. За разлика от други Royal Oak Offshore автоматични хронографи, които имат сапирени капаци на корпуса, този има солиден капак. На него е гравирано логото на Royal Oak Offshore. Водоустойчивостта е 100m. Разликите с оригинала са съвсем деликатни.

Механизмът на Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph е Caliber 3126/3840. Той е същият като в други модерни хронографи Royal Oak Offshore. Този часовник включва хронограф, отчитане на датата, 22k златен ротор, честота от 3Hz, и енергия за 50 часа работа.

 

 

Новият Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph

Часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore 25th Anniversary

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon – стоманената версия

Часовник Audemars Piguet Royal Oak Offshore 25th Anniversary

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon – розово злато

Тази нова версиясе предлага в два варианта, с референтни номера Ref. 26421ST и 26421OR. Те имат изцяло нов дизайн и различни материали на корпуса. Базирани на два по-стари Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon, тези нови часовници с Турбильон механизъм се предлагат в неръждаема стомана и 18k розово злато. Те имат нов дизайн на корпуса с по-тънък обков. Дори и така, характерният дизайн на Royal Oak Offshore остава непокътнат. 42mm корпус все още е ъгловат, верижката все още е осмоъгълна. Не липсват и видимите шестоъгълни винтчета на обкова. Бутоните и короната са от черна керамика. Водоустойчивостта на Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph също е 100m.

Механизъм Caliber 2947

Тези часовници са задвижвани от механизми с ръчно навинае Caliber 2947 на Audemars Piguet. Те включват 338 компнента, интегриран хронограф, честота 3Hz и енергиен резерв от удивителните 237 часа. Тиражът на всяка от версиите е ограничен до 50 броя.

Вашият коментар