Лимитирана серия часовници Vacheron Constantin, специално за годината на кучето

Вариантът в платина със син циферблат

Вариантът в платина със син циферблат

Годината на петела, според китайския хороскоп, почти отмина, предстои ни новата и вълнуваща година на кучето. Новите часовници Vacheron Constantin Year of the Dog са създадени, за да почетат новата година от китайския зодиак. Те са изработени в ограничена серия и се предлагат в две версии с различни материали и цветове.

Новите часовници Vacheron Constantin Year of the Dog се предлагат в два варианта.

Първият е със син платинен циферблат и куче от бяло злато. Втората версия на новия часовник е с полиран червен циферблат и куче от розово злато. Всеки от двата варианта ще бъде произведн в изключително лимитиран тираж от една дузина. Това, обаче, не единственото, което ги прави забележителни. Например, прекрасните декорации на циферблатите са вдъхновени от древното китайско изкуство на създаване на произведения на изкуството, наречено джианзи.

Ръчен часовник – произведение на изкуството

Майсторите гравьори на швейцарската компания Vacheron Constantin са създали и гравирали флорален мотив на всеки циферблат. Резултатът е илюзията, че елементите плават над повърхостта му. С помощта на техниката на емайлиране Grand Feu и нагряване между 800 и 900 градуса по Целзий, занаятчиите са успели да постигнат впечатляващия нюанс на циферблата, който можете да видите на снимката. Фигурата на куче, направена от платина или розово злато седи в центъра и изглежда невероятно реалистично.

часовници Vacheron Constantin Year of the Dog

Вариантът в розово злато.

Надежден механизъм и луксозна каишка

Новите часовници Vacheron Constantin Year of the Dog използва механизъм Calibre 2460 G4, собствена разработка на компанията. Той има резерв за 40 часа работа. Четиредесет милиметровият корпус е оборудван с каишка от кожа на алигатор Mississippiensis. Тя има подплата от алигаторска кожа и закопчалка от платина или 18-каратово розово злато. Цената не обявена, но може да се предположи, че е от порядъка на 100 000 американски долара за версията от розово злато. Вероятно версията в синьо и платина е на цена около 125 000 долара.

Вашият коментар