Rado True Designers Collection

Колекцията Rado True Designers’

Rado True Designers CollectionЕксклузивната колекция Rado True Designers’ беше представена във Виена

Часовниците бяха представени през миналата година на Vienna Design Week. Там беше проведена и церемонията по награждаването на Rado Star Prize Austria 2017. Австрийският моден дизайнер Flora Miranda беше обявена за победител на Rado Star Prize Austria 2017. Тя беше отличена за авангардната си рокля, която поставя под въпрос преходността на времето и материалите. Тя получи като подарък Rado True Thinline в плазмена високотехнологична керамика. Наградата беше връчена от изпълнителния директор на Rado Matthias Breschan.

Дизайн, технологии и иновация в Rado True Designers’

“Дизайнът, иновацията и технологиите са в основата на култовите продукти, създадени от марката ни,“ коментира Breschan. “Ние изразяваме и отдадеността си на дизайна като организираме международните награди Rado Star Prize. Те подпомагат новоизгряващи дизайнери като Flora Miranda тук, във Виена. За мен е чест да представя и колекцията True Designers – шест интерпретации на Rado True, създадени в сътрудничество с шест международно наложени дизайнери.

Rado даде на шестте дизайнера пълна свобода в създаването на колекция часовници, адаптирана към ценностите на марката, стил и история

Името Rado е неразривно свързано с дизайна в най-чистата му форма, която въвлича различни форми и материали. Марката, която е собственост на Swatch Group ангажира шест талантливи дизайнера. Тяхната работа е да ревизират модела True. Инструкциите са прости – да използват любимия материал на Rado, високотехнологичната керамика, за касите на часовниците. Резултатът от съвместната работа, колекцията True Designers’, се състои от шест серии часовници в лимитирани бройки.

Рado True Shadow

Рado True Shadow

Часовниците от колекцията Rado True Designers’

Ето и кратко описание на шестта часовника, включени в Rado True Designers:

  • True Face залага на отраженията. Дело е на полския дизайнер, Oskar Zieta. Има матово сива каса от един елемент с вдлъбнат циферблат от стомана, полиран като огледало.
  • True Phospho е дизайн на швейцарското Big-Game студио. Той има перфорирана матово черна каса и е модерна версия на класиката.
  • True Cyclo, създаден от креативния френски дизайнер Philippe Nirgro, съчетава сребро и чен мат. Резулатът е минималистичен и красив.
  • True Stratum, с дизайн на австриеца Austrian Rainer Mutsch, е разработен с циферблат с деликатни, асиметрични мотиви и щампована, вдлъбната повърхност.
  • True Blaze има каса, покрита с диамантен прах. Дизайнерът е от Америка – Sam Amoia
  • True Shadow – японският му дизайнер, Kunihiko Morigana, умело съчетава мода и технология. Циферблатът е покрит с фотохромен филтър. Така тъмните цветове стават прозрачни при липса на естествена светлина и изненадващо разкрива механизма пред погледа Ви.

Механизмът зад Rado True Designers’

Шестте часовника от гамата Rado True Designers’ са задвижвани от автоматичен механизъм ETA с 80 часа енергиен резерв.

Можете да видите още за колекцията Rado True Designers’ и да срещнете създателите ѝ тук.

Вашият коментар