Нов джобен часовник IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years”

Ексклузивен джобен часовник IWC

Нов джобен часовник IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years"

IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years”

IWC Schaffhausen показа ексклузивен джобен часовник IWC на Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH)

Новият джобен часовник IWC има „jumping numerals“ – цифрите, които указват часа, се виждат през малък отвор. Този часовник е специален акцент на колекцията Jubilee. Тя, от своя страна, е посветена на 150-ата годишнина на компанията. Часовникът, наречен IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years” е с тираж, ограничен до 50 броя. Той е първият джобен часовник  IWC с цифров дисплей за часовете и минутите след производството на историческия джобен часовник Pallweber. Той е спрян от производство през 1890. Това е и първият нов джобен часовник от швейцарски производител, представен през XXI век.

Историята – Pallweber

През 1884, IWC произвеждат първите си джобни часовници, които носят името Pallweber. Тези иновативни часовници показвали часовете и минутите в цифров формат с големи цифри на въртящи се дискове. В годината на 150-ата си годишнина, IWC отбелязва това постижение с новия джобен часовник IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years” (Ref. IW505101). Този ексклузивен джобен часовник е ограничен в тираж от 50 броя. Касата му е от 18к червено злато. Тя украсена с guilloché техника и се носи на 18-каратова верижка от червено злато. Джобният часовник има бял лакиран циферблат и бели дискове с числата. Малката секундна стрелка е синя.

Нов джобен часовник IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years”-02

IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years”

Основателят на IWC F.A. Jones

Като отпратка към дизайна на историческите часовници Pallweber и в чест на F.A. Jones – американският часовникар, основател на IWC – прозорците на дигиталния дисплей са обозначени с “Hours” (часове)  “Minutes” (минути). Две прозорчета  в капака с пружина разкриват часовете и минутите, така че можете да ги видите дори, когато часовникът е затворен. Касата включва и прахоустойчив капак за задната си част.

Механизмът на новия джобен часовник IWC

Произведеният от IWC- 94200 calibre придвижва дисковете с цифрите с помощта на отделна предавка със зъбно колело. Независимото им задвижване осигурява висока прецизност. Резервът от енергия е за 60 часа.

Вашият коментар