Диамантената Omega на Елвис

Диамантената Omega на Елвис ще бъде продадена на търг

Диамантената Omega на ЕлвисДиамантената Omega на Елвис – в чест на 75 милиона продадени записа

Елвис Пресли е сред най-култовите фигури на попкултурата на XX в. Ролята му в американската и световната култура трудно може да бъде надценена. През февруари 1961 лейбълът му, RCA Records организира благотворително събитие. Причината е продажбата на 75 милиона записа. Макар че, това е трудно да бъде съвсем точно потвърдено, заради начина, по който са съхранявани записите по това време. На събитието Елвис получава паметен плакет и диаманетната Omega, изключително специален часовник. Плакетът остава в Грейсленд, Мемфис, Тенеси. За разлика от него, диамантената Omega на Елвис ще бъде продадена на търг от Phillips в Женева.

Диамантената Omega на Елвис - той си е падал по часовници, особено по бляскави

Диамантената Omega на Елвис – той си е падал по часовници, особено по бляскави

44 диаманта

Диамантената Omega на Елвис има каса от 18k бяло злато. Тя има три стрелки и семпли маркери за часовете. Безелът, украсен с 44 диаманта, определено добавя малко блясък към микса. Под логото на Omega, разположено на 12 часа има допълнително отпечатан подпис на Tiffany & Co. Това е мястото, на което RCA са купили този часовник за Елвис. Механизмът, cal 510 e щампован с „OXG“ марки за внос. Касата е направена в Лонг Айлънд, Ню Йорк, от Jonell Watch Case Company.

Диамантената Omega на Елвис – гравюрата на капака, посветена на 75 милиона продажби

Гравюра на капака

Гърба на часовника носи надпис „18K GOLD“ между лъговете. Има и допълнителен надпис, който гласи : „To Elvis / 75 Million Records / RCA Victor / 12-25-60“ (На Елвис / 75 милиона записа / RCA Victor /12-25-60). Церемонията, на която е получил часовника е била през февруари 1961, но границата от 75 милиона е премината на Коледа предишната година. Часовникът е придружен от писмо, което удостоверява автентичността му. То е подписано от Jimmy Velvet, основател и изпълнителен директор на музея на Елвис Пресли. Можете да видите часовника на ръката на Елвис на  фотография в автобиографията му от Dave Marsh от 1982, наречена Elvis.

 

Диамантената Omega на Елвис - на китката му по време на концерт

Диамантената Omega на Елвис – на китката му по време на концерт

50 000-100 000 швейцарски франка

Аукционът – Phillips Geneva Watch Auction: Seven ще се проведе на 12-и и 13-и май в Hôtel La Réserve в Женева. Диамантената Omega на Елвис е сред най-ценните предложения. Очаква се цената ѝ да достигне 50000 -100000 швейцарски франка.

Вашият коментар